Hälytys
osasto

Hälytysosasto

Hälytysosasto on aina valmiina tehtävälle! Se harjoittelee maanantaisin 2-3h. Vuodessa järjestetään lisäksi muutama lauantaiharjoitus. Viikkoharjoituksissa opetellaan ja ylläpidetään pelastustyössä tarvittavia taitoja teorian ja käytännön harjoittelun kautta.

"Aina lähden niin lujaa kun vaan jaloista pääsen, hälytyksistä ei kieltäydytä! Hälytykset tekevät toiminnasta yllätyksellistä ja tiivis ja yhteisöllinen porukka luovat yhteishenkeä."

- Mika Venho - palokunnan päällikkö, savusukeltaja, 45 vuotta mukana toiminnassa

Harjoituksissa käsitellään mm. 

  • Rakennuspaloja
  • Maastopaloja
  • Tieliikennepelastamista 
  • Eläinpelastusta
  • Ensiapua
  • Vahingontorjuntaa
  • Putomisvaarallisella alueella työskentelyä

Ohjelmaan kuuluu myös tutustumista riskikohteisiin, kuten teollisuuslaitoksiin, eläintiloihin, kouluihin ja kirkkoihin sekä yhteisharjoituksia muiden osastojen ja palokuntien kanssa. 

Ennen hälytyksiin osallistumista suoritetaan perehdytys oman palokunnan toimesta osana harjoituksia sekä pelastustyön peruskurssi. Jatkossa hälytyskelpoisuus ylläpidetään osallistumalla harjoituksiin vuodessa 30h edestä. 

Harjoituksia vetävät pääasiassa omat hälytysosastolaisemme, toisinaan mukana on myös vierailevia kouluttajia.

Hälytyksiin osallistuminen

Hälytykset voivat tulla mihin vuorokauden aikaan tahansa ja matkaan on lähdettävä heti. Tällä hetkellä pääsemme keskimäärin 6 minuutissa liikkeelle. Jokaisella on palokunnan puolesta henkilökohtaiset varusteet. Tehtävän jälkeen toteutetaan aina tekninen purku, eli käydään läpi mitä tehtävällä tehtiin ja mitä siitä opittiin. Vakavampien tehtävien jälkipurku toteutetaan debriefingillä ulkopuolisen vetäjän toimesta. Palokunnassamme hälytystehtävistä maksettava korvaus maksetaan yhdistykselle. 

Meillä ei ole päivystysvuoroja, vaan hälytyksiin osallistutaan aina mahdollisuuksien mukaan. Hälytysilmoitukset tulevat jokaisen omaan puhelimeen. Hälytyksen tultua jokainen lähtee kotoa, töistä tai kuka mistäkin mahdollisimman nopeasti paloasemalle ja sieltä tehtävälle.

Mukaan hälytysosastoon?

Jos olet kiinnostunut hälytysosaston toiminnasta, voit koska tahansa saapua viikkoharjoituksiimme maanantaisin klo 18 (pl kesä- ja joulutauko). Voit myös ilmoittaa tulostasi ennakkoon täyttämällä yhteydenottolomakkeen, jotta tiedämme varautua tuloosi